Марін Ле Пен відмовилася повертати 300 тисяч  Європарламенту

Марін Ле Пен відмовилася повертати 300 тисяч Європарламенту

Укрінформ
Сплив термін від Європарламенту, який зобов'язував французького ультраправого лідера Марін Ле Пен повернути понад 300 тисяч євро.

Про це повідомляє ВВС.

"У кандидатки в президенти був час до півночі, щоби повернути гроші, але в неї заявили, що вона не має наміру сплачувати борг", - йдеться у повідомленні.

У парламенті зазначили, що вона неправильно використовувала кошти для оплати помічника в штаб-квартирі Національного фронту в Парижі.

Ле Пен каже, що вона є жертвою політично мотивованої помсти.

Зазначається, що якщо Ле Пен не поверне гроші, парламент вираховуватиме половину її зарплатні, аби погасити борг, а ще вона втратить інші надбавки.

Гроші, які хоче повернути Європарламент, використали, щоб покрити зарплату Катерін Грізе, близькій подрузі Ле Пен, яка за сумісництвом працює у її штабі.

Зарплата Грізе була умовною, бо вона проводила більшу частину в Брюсселі чи Страсбурзі. Втім, парламент заявив, що більшу частину свого часу вона працювала в штаб-квартирі Національного фронту в Парижі.

Ле Пен є одним із головних кандидатів на виборах президента Франції, які пройдуть у квітні і травні.

Опитування свідчать, що вона пройде до другого туру, де може зустрітися із консервативним кандидатом Франсуа Фійоном чи представником від центристів Еммануелем Макроном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-