У Трампа обурилися діями демократів, які заблокували розгляд міністрів у Сенаті

У Трампа обурилися діями демократів, які заблокували розгляд міністрів у Сенаті

Укрінформ
У адміністрації президента Трампа назвали "обурливими" дії представників Демократичної партії в Сенаті, які заблокували процедуру затвердження двох номінантів на посади міністрів у профільному комітеті.

З відповідною заявою виступив у вівторок речник Білого дому Шон Спайсер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сама по собі ідея, що вони (демократи – ред.) навіть не з'явилися на слухання дійсно є обурливою", - заявив офіційний представник адміністрації Трампа.

Спайсер також заявив, що "виборці згадають, хто із сенаторів стояв на шляху, коли президент Трамп намагався призначити керівників його відомств і міністерств наступного разу, коли їхні імена будуть у виборчих бюлетенях".

У цьому зв'язку речник Білого дому констатував, що наразі в очікуванні підтверджень перебувають 16 номінантів президента Трампа на керівні посади в міністерства та відомства. Водночас, нагадав Спайсер, в такий самий період у 2009 році в адміністрації президента Обами було тільки семеро в очікуванні.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок члени Фінансового комітету Сенату США від Демократичної партії заблокували голосування за кандидатури міністра фінансів Стівена Мнючіна і міністра з питань охорони здоров'я та соціального забезпечення Тома Прайса. Через те, що демократи бойкотували засідання, республіканці були змушені перенести розгляд по обох кандидатах на невизначений термін.

Сенатори-демократи посилили політичний опір після введення указу Трампа, що забороняє іноземцям певних країн в'їжджати до США, а також після звільнення в.о. генпрокурора Саллі Йейтс, яка назвала цей указ незаконним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-