Слідком РФ

Слідком РФ "шиє" чергову справу проти українських військових

Укрінформ
У ході загострення воєнних дій у районі Авдіївки Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу "за фактом обстрілу 30 січня українськими військовослужбовцями населених пунктів Донбасу".

Про це повідомляє сайт Слідкому.

Стверджується, що 30 січня Збройні сили України нібито здійснили "прицільний артилерійський обстріл з важких видів озброєння об'єктів цивільної інфраструктури в Донецьку та Макіївці". Повідомляється, що в результаті обстрілу померла місцева мешканка, ще троє чоловіків отримали поранення різного ступеня тяжкості.

"Головним слідчим управлінням СКР порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.356 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни)", - йдеться у повідомленні.

Насправді, як повідомив прес-секретар Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, російсько-терористичні війська продовжують атакувати українські позиції у районі Авдіївки-Ясинуватої.

За інформацією військових, озвученою віце-прем'єр-міністром Геннадієм Зубком, протягом 29 січня терористичними угрупованнями здійснено 400 обстрілів Авдіївки, а 30 січня - 800.

В Авдіївці оголосили режим надзвичайної ситуації у зв'язку із загрозою гуманітарної катастрофи в цьому населеному пункті. В результаті обстрілу є поранені серед мирних жителів. Місто залишилося без води, електрики і тепла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-