НАТО: російська агресія в Україні посилила Альянс

НАТО: російська агресія в Україні посилила Альянс

Укрінформ
Агресія Росії в Україні привела до єдності Північноатлантичного альянсу.

Про це на полігоні Жагань Любуського воєводства (захід Польщі) під час відкриття спільних навчань польських військових підрозділів та підрозділів танкової бригади США, яка нещодавно прибула до Європи, заявив заступник командувача ЗС США в Європі генерал Тімоті Рей, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Після подій 2014 року трансатлантичні декларації з самітів у Вельсі та Варшаві показали нерозривність і єдність Альянсу у світлі російської агресії в Україні. Ці події схилили нас до виконання зобов’язань і планів створення оборонного потенціалу й відлякування в Європі”, - заявив Рей.

Він наголосив на значенні союзницької співпраці, обміні даними й досвідом, а також збереженні територіальної цілісності НАТО.

"Це найефективніший оборонний альянс в історії, і я задоволений, що ми перебуваємо в одній команді, оскільки жодна країна самостійно не може боротися з глобальними загрозами", - підкреслив Рей.

Водночас, командувач ЗС США в Європі генерал Бен Ходжес назвав Польщу лідером в НАТО і прикладом країни, яка виконує свої союзницькі зобов’язання. У цьому контексті він звернув увагу на організацію в Польщі торік навчань "Anakonda", варшавського саміту НАТО і збільшення витрат в Польщі на оборону, зокрема техніку й інфраструктуру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-