Військовий фрегат Саудівської Аравії зазнав нападу смертників

Військовий фрегат Саудівської Аравії зазнав нападу смертників

Укрінформ
Внаслідок зіткнення саудівського військового фрегата та човна зі смертником поблизу узбережжя Ємену, загинуло двоє моряків.

Про це із посиланням на місцеві ЗМІ пише Reuters.

«Саудівський фрегат, який патрулював територію на захід від єменського порту Ходейда, зазнав нападу трьох човнів зі смертниками-хуситами», - йдеться у повідомленні.

Один із човнів врізався у кормову частину фрегата, спровокувавши вибух і пожежу, внаслідок яких загинуло два члени екіпажу.

«Ще три особи отримали поранення, але перебувають у стабільному стані», - додає Reuters.

В очолюваній Саудівською Аравією міжнародній коаліції, яка веде воєнну операцію у Ємені, заявили, що напад на фрегат «матиме вплив на міжнародне судноплавство та потік гуманітарної допомоги до порту на потреби громадян Ємену».

Нагадаємо: коаліція арабських країн на чолі з Саудівською Аравією підтримує в Ємені лояльні до президента Абда Раббо Мансура Хаді. Проти них виступають повстанці-хусити та військові, лояльні до екс-президента Алі Абдулли Салеха.

Конфлікт у Ємені триває з вересня 2014 року, країна поділена між шиїтами-хуситами, котрих підтримує Іран, адміністрацією Хаді та терористичним угрупованням "Аль-Каїда на Аравійському півострові".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-