Меркель: Боротьба з тероризмом не виправдовує підозри проти цілих країн

Меркель: Боротьба з тероризмом не виправдовує підозри проти цілих країн

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель повторила свою критику рішення нового глави Білого дому Дональда Трампа щодо громадян семи країн.

Про це вона заявила перед початком зустрічі з Президентом України Петром Порошенком у понеділок у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Рішуча боротьба з тероризмом жодним чином не виправдовує загальної підозри проти усіх громадян певної країни або певної віри, в цьому випадку мусульман», - сказала Меркель.

На її думку, такі рішення «суперечать основним постулатам допомоги біженцям і міжнародної співпраці».

Відомство Федерального канцлера, повідомила вона, спільно з МЗС, а також з європейськими партнерами, робитимуть все для того, щоб допомогти цим людям, особливо тим, хто має подвійне громадянство, в правовому ключі. Потрібно забезпечити їх права, підкреслила глава уряду.

Як повідомляв Укрінформ, після набрання чинності в США президентським указом, який обмежує в'їзд жителям семи країн з переважно мусульманським населенням, людям стали відмовляти в реєстрації на авіарейси і затримувати в аеропортах США під час прибуття. Під обмеження потрапили Ірак, Іран, Ємен, Лівія, Сирія, Сомалі і Судан.

Тим часом федеральні судді почали блокувати розпорядження Трампа відносно імміграційних обмежень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-