Канада надаватиме притулок особам, яких не пустять до США - міністр

Канада надаватиме притулок особам, яких не пустять до США - міністр

Укрінформ
Канада надаватиме право на тимчасове перебування усім подорожувальникам, які через підписаний Трампом указ не зможуть потрапити до США.

Про це заявив міністр імміграції, громадянства та біженців Канади Ахмед Хуссен, передає кореспондент Укрінформу.

«Запевняю тих, хто може застрягти у Канаді, що застосую свою владу міністра, аби надати вам право на тимчасове перебування, якщо у цьому буде потреба», - сказав Хуссен, який сам прибув колись до Канади як сомалійський біженець.

Він додав, що не має інформації про можливу кількість осіб, які можуть потрапити у таку ситуацію, але наголосив, що на рейси до США з території Канади не пустили всього кілька подорожувальників.

Водночас він не став критикувати президента США за його рішення заборонити в’їзд до країни громадянам семи держав. «Кожна держава має право визначати власну політику», - наголосив міністр.

Нагадаємо: у п'ятницю президент США Дональд Трамп підписав указ, яким заборонив в’їзд до країни громадянам семи країн із переважно мусульманським населенням. За його словами, такий захід необхідний, аби запобігти приїзду ісламістів в США, в тому числі під виглядом біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-