В Австрії подолали урядову кризу

В Австрії подолали урядову кризу

Укрінформ
Соціал-демократична партія Австрії (СПА) і консервативна Австрійська народна партія (АНП), що утворюють коаліційний уряд, змогли за підсумками п'яти днів переговорів домовитися про спільну робочу програму на наступні 18 місяців.

Про це журналістам повідомили федеральний канцлер Крістіан Керн (СПА) та голова АНП, віце-канцлер Райнхольд Міттерленер, пише газета Kurier.

"У нас є фундамент, з опорою на який уряд зможе добре виконувати свою роботу в найближчі 18 місяців", - підкреслив Керн.

Також вирішені проблеми фінансування урядових ініціатив, запевнив глава міністерства фінансів країни Ханс Йорг Шеллінг. Відкритим залишається лише питання про те, чи всі міністри поставити підписи під документом - як того вимагає СПА.

Серед компромісів, яких вдалося досягти сторонам - скорочення додаткових витрат із заробітної плати для підприємств, які створюють нові робочі місця, введення квот для жінок у наглядових радах приватних компаній, безкоштовне користування планшетними і портативними комп'ютерами для школярів, посилення критеріїв відбору студентів для університетів і запровадження для шукачів притулку так званого інтеграційного року з обов'язковою зайнятістю на цей період.

Існуюча з 2013 року коаліція у складі Соціал-демократичної партії Австрії та консервативної Австрійської народної партії опинилася в серйозній кризі після ультиматуму федерального канцлера Крістіана Керна, який 25 січня погрожував розірвати співпрацю з партнерами по коаліції, якщо сторони не зможуть виробити передумов для конструктивного діалогу. Якби коаліція в Австрії розвалилася, країну б чекали дострокові парламентські вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-