Берлін розкритикував указ Трампа про біженців

Берлін розкритикував указ Трампа про біженців

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель виступила з критикою на адресу указу президента США Дональда Трампа, який заборонив в'їзд до країни біженцям та громадянам з семи мусульманських держав.

Позицію глави уряду в неділю озвучив її офіційний представник Штеффен Зайберт, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Канцлер переконана, що необхідність рішучої боротьби з тероризмом не дає підстав для огульних підозр щодо людей певного походження або певної віри», - сказав Зайберт, додавши, що Меркель вважає указ «однозначно помилковим».

Берлін має намір захищати права тих, хто має подвійне громадянство, тобто є власником також і німецьких паспортів, запевнив Зайберт.

З аналогічною позицією виступив і новий керівник МЗС ФРН Зігмар Габріель. Причому зробив це спільно з голландським колегою Бертом Кендерсом.

«Ми зовсім не вважаємо, що заборона на в'їзд мільйонам людей на підставі їх національності, походження і віросповідання може бути вірним засобом у боротьбі проти терору», - заявили дипломати, наголошуючи, що боротьба з цим злом, яку веде також і Європа, має здійснюватися за наявності «чіткого компасу». У посланні Вашингтону вони вимагають роз'яснень і також попереджають, що ЄС вживе «необхідних заходів» з захисту прав своїх громадян з подвійним громадянством, якщо тих торкнеться нова заборона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-