Політика Трампа може коштувати Німеччині 1,6 мільйона робочих місць - експерти

Політика Трампа може коштувати Німеччині 1,6 мільйона робочих місць - експерти

Укрінформ
Рух США у бік певного економічного ізоляціонізму може мати дуже негативні наслідки для Німеччини.

Про це попереджають експерти мюнхенського Інституту економічних досліджень (ifo), повідомляє власний кореспондент Укрінформу в ФРН.

“У разі, якщо економічні відносини зі США будуть зведені нанівець, під загрозою опиняться загалом 1,6 млн робочих місць у Німеччині", - говорить президент ifo Клемет Фюст в аналітичній записці, яка є у розпорядженні агентства.

За підрахунками інституту, близько 1 млн людей можуть втратити роботу в німецьких компаніях, які експортують продукцію до США, ще майже 600 тисяч - у представництвах американських фірм у ФРН. Можуть бути зачеплені також майже 200 млрд євро прямих інвестицій німецьких фірм у США.

Фюст вважає необхідним діалог з новим президентом Трампом для уникнення такого песимістичного сценарію. Він розуміє позицію нового глави Білого дому, який хоче створити більше робочих місць у власній країні, але не має «переконливої концепції», щоб досягнути цієї мети. «Існує небезпека, що його політика не приведе до поставленої мети, і тоді він шукатиме цапів-відбувайл, яким може стати німецька економіка з її високим експортним потенціалом», - вважає Фюст.

На його думку, найбільше можуть постраждати автомобільна, машинобудівна і фармацевтична галузі.

У 2015 році німецький товарний експорт у США становив 114 млрд євро, що становить 10% від загального обсягу експорту Німеччини. Імпорт товарів зі США становить 60 млрд євро або 6% усього німецького імпорту. Зайнятість близько 2,5% німецьких виробників прямо чи опосередковано залежить від експорту в США, це понад мільйон робочих місць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-