Трамп розповів Олланду про необхідність розподілити фінансовий тягар у НАТО

Трамп розповів Олланду про необхідність розподілити фінансовий тягар у НАТО

Укрінформ
Військове, військово-технічне співробітництво, спільна боротьба з ІДІЛ, а також перспективи подальшого існування НАТО стали головними темами розмови президентів США і Франції в суботу.

Про це йдеться в офіційному повідомленні прес-служби Білого дому, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Президент Трамп говорив сьогодні по телефону з президентом Франції Франсуа Олландом, щоб висловити йому своє прагнення зміцнювати американо-французьку взаємодію з цілого ряду питань, передусім, щодо контртероризму та безпеки", - зауважується в поширеному документі.

Лідери обсудили питання спільного військового й військово-технічного співробітництва як на двосторонньому рівні, так і в межах НАТО. "Президент Трамп підтвердив прихильність Сполучених Штатів НАТО та наголосив на важливості всіх союзників по Альянсу розподілити спільний тягар витрат на оборону", - зауважується в повідомленні.

Президенти також високо оцінили спільні зусилля щодо ліквідації ІДІЛ в Іраку і Сирії. Трамп висловив співчуття у зв'язку із загибеллю людей в терористичних актів у Франції протягом останніх двох років.

"Лідери двох країн домовилися продовжувати тісну координацію між Вашингтоном і Парижем з питань, що становлять спільний інтерес",- підсумували в Білому домі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-