Корупція вбиває: У Румунії зростають протести

Корупція вбиває: У Румунії зростають протести

Укрінформ
Чергові акції протесту пройдуть у неділю, 29 січня, у найбільших містах Румунії: маніфестанти вимагатимуть скасування урядових постанов про помилування та про внесення змін до кримінального законодавства.

Про це у соціальних мережах повідомили організатори протестів, громадська організація «Корупція вбиває», передає власний кореспондент Укрінформу.

«Учасники акції протесту в Бухаресті після мітингу пройдуть маршем до Міністерства юстиції, де вимагатимуть не відставки уряду, а скасування урядових постанов про помилування та про внесення змін у кримінальне законодавство», - повідомляють організатори.

На їхню думку, «постанови уряду спрямовані не на боротьбу з корупцією, а на захист корупціонерів у владі».

Крім того, в понеділок мітингувальники планують взяти участь у громадських дебатах щодо урядових постанов. Дебати пройдуть у Міністерстві юстиції Румунії.

Аналогічні акції протесту пройшли і минулої неділі. До одного з мітингів приєднався і президент Румунії Клаус Йоханніс, який заявив, що постанови уряду підривають основи правової держави.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Румунії підготував дві екстрені постанови про помилування та про внесення змін у кримінальне законодавство. Згідно з документами, помилуванню підлягають ув'язнені, засуджені до 5 років тюремного ув'язнення, вагітні, жінки, у яких вдома залишилися неповнолітні діти. Буде знята також судимість з засуджених до умовних тюремних термінів. Згідно з другим документом, кримінальна справа про корупцію не може бути порушено, якщо завдана держчиновником шкода державі не перевищує 50 тисяч євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-