Петицію проти антимігрантського указу Трампа підписали нобелівські лауреати

Петицію проти антимігрантського указу Трампа підписали нобелівські лауреати

Укрінформ
12 Нобелівських лауреатів підписали петицію проти указу президента США Дональда Трампа, який забороняє в'їзд до країни жителям семи мусульманських країн і призупиняє програму надання притулку.

Про це повідомляє "Медуза"

Зокрема, свої підписи під петицією поставили Нобелівські лауреати Філіп Уоррен Андерсон (фізика, 1977), Лінда Бак (фізіологія або медицина, 2014), Юджин Фама (економіка, 2013), Ендрю Файєр (фізіологія або медицина, 2006), Ларс Петер Гансен (економіка, 2013), Роберт Лукас (економіка, 1995), Ерік Маскін (економіка, 2007), Роджер Майєрсон (економіка, 2007), Елвін Рот (економіка, 2012), Ренді Шекман (фізіологія або медицина, 2013), Гаролд Валмус (фізіологія або медицина, 1989), Ерік Вішаус (фізіологія або медицина, 1995).

Загалом під зверненням підписалося 2200 осіб, і їх кількість ще збільшиться. 

У петиції йдеться, що введені Трампом обмеження негативно позначаться на науці в США, оскільки в країні вчаться і працюють іноземці. Учені підкреслили: введення обмежень напевно розлучить сім'ї, оскільки одним заборонять в'їжджати до США, інші не зможуть повернутися, якщо поїдуть.

Як повідомлялося, Дональд Трамп 25 січня розпорядився впродовж 120 днів не пускати в країну біженців і на три місяці заборонив видавати візи громадянам Іраку, Сирії, Ірану, Судану, Лівії, Сомалі і Ємену. Він пояснював це боротьбою з тероризмом.

Указ негайно набув чинності. Вже в ніч на 26 січня в аеропорту Нью-Йорка затримано двох іракців. У обох вже були візи, а один вилетів до США ще до підписання указу. У Каїрі п'ятьох іракців і громадянина Ємену відмовилися пустити на рейс до США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-