Трамп підтвердив

Трамп підтвердив "залізну прихильність" США гарантувати безпеку Японії

Укрінформ
Розмова президента США Дональда Трампа з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе стосувалася ряду актуальних питань безпеки в регіоні, а також домовленостей про подальшу взаємодію як у військовому альянсі, так і в економічній площині.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому за результатами розмови, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Президент Трамп і прем'єр-міністр Абе сьогодні мали телефонну розмову, обговоривши важливість альянсу США-Японія, а також співпраці з регіональних і глобальних питань", - йдеться у прес-релізі.

Як наголошується, президент Трамп підтвердив "залізну прихильність" США щодо гарантування безпеки для Японії.

Крім того, лідери двох країн обговорили важливість запланованого візиту міністра оборони США Джеймса до Японії і країн регіону.

Трамп і Абе висловили намір проводити консультації, а також взаємодіяти у відповідь на загрози з боку Північної Кореї. Крім того, сторони висловили прихильність до поглиблення двосторонніх торговельно-інвестиційних відносин.

На завершення президент Трамп і прем'єр-міністр Абе домовилися зустрітися в Вашингтоні 10 лютого, поінформували у Білому домі.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп у суботу запланував телефонні розмови з керівниками п'ятьох країн: Японії, Німеччини, Росії, Франції, Австралії. Напередодні він мав особисту зустріч у Вашингтоні з прем'єр-міністром Великої Британії та поспілкувався по телефону з президентом Мексики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-