У Каліфорнії почалася кампанія за вихід штату зі складу США

У Каліфорнії почалася кампанія за вихід штату зі складу США

Укрінформ
В американському штаті Каліфорнія почався збір підписів за його вихід зі складу США - Calexit.

Про це повідомляється на сайті ініціативи під назвою "Yes California".

«Генеральний прокурор Каліфорнії схвалив збір підписів для #Calexit на 2018 рік, і ми почнемо завтра», - йдеться на сторінці ініціативи у Twitter.

Прихильникам Calexit необхідно протягом 180 днів зібрати підписи 585 407 осіб (8% всього населення штату), пишуть американські ЗМІ.

Якщо необхідна кількість підписів буде зібрана, в листопаді 2018 року жителі Каліфорнії спочатку проголосують за скасування двох положень місцевої конституції, згідно з якими їхній штат є "невід'ємною частиною США", а Конституція США - "основним законом країни".

Якщо їм вдасться це зробити, в листопаді 2018 року жителі Каліфорнії спочатку проголосують за скасування двох положень місцевої конституції, згідно з якими їх штат є "невід'ємною частиною США", а конституція Сполучених Штатів - "основним законом країни".

Безпосередній референдум про відокремлення від США може відбутися навесні 2019 року. Для Calexit необхідні явка щонайменше 50% виборців, зареєстрованих у штаті, і позитивна відповідь не менше 55% учасників референдуму.

Прихильники референдуму вважають, що в США з'явилося дуже багато речей, які конфліктують із цінностями каліфорнійців, і "залишатися у складі країни означає, що Каліфорнія продовжить субсидувати інші штати на шкоду собі і на шкоду нашим дітям".

"Маючи шосту за розміром економіку у світі, Каліфорнія є економічно сильнішою, ніж Франція, і має населення більше, ніж Польща. Каліфорнія порівнюється і конкурує з країнами, а не тільки 49 іншими штатами", - йдеться в заяві на сайті Yes California.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-