Людство має винести уроки з Голокосту – Фріланд

Людство має винести уроки з Голокосту – Фріланд

Укрінформ
Винесені із жахів Голокосту уроки мають допомогти міжнародній спільноті зупинити масові злочини у світі.

Про це йдеться у зверненні міністра закордонних справ Канади Христі Фріланд з приводу Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Уроки Голокосту мусять направляти наші зусилля із боротьби з антисемітизмом та запобігання масовим злочинам по всьому світу. Канада засвоїла, що першим кроком є відкидання наративів страху та відчуження. Ми маємо боротися за цінності, які нас єднають, відстоювати людську гідність, поважати різноманіття та гарантувати інклюзивність усім", - сказала Фріланд.

Вона наголосила, що Канада не сприймає позицію заперечення Голокосту. "Разом з іншими ми працюємо над тим, аби історії жертв та важливі уроки Голокосту ніколи не були забуті, аби жертви та їх родини отримали належну компенсацію за конфісковане нацистами майно, а воєнні злочинці-нацисти й надалі поставали перед правосуддям", - зазначила міністр.

За її словами, сучасне покоління зобов’язане вшановувати жертв Голокосту та гарантувати їм справедливість. "Нехай відстань часу ніколи не стирає із нашої пам’яті невимовне зло, вчинене протягом Голокосту", - підсумувала Фріланд.

Як відомо, 27 січня 1945 року радянські війська звільнили в’язнів нацистського концентраційного табору Аушвіц-Біркенау, в якому загинуло понад мільйон осіб, більшість з яких були євреями. Усього ж в результаті Голокосту було вбито близько 6 млн євреїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-