Делегацію Росії у ПА ОБСЄ очолив Толстой, відомий антисемітською заявою

Делегацію Росії у ПА ОБСЄ очолив Толстой, відомий антисемітською заявою

Укрінформ
Віце-спікер Держдуми Петро Толстой очолив російську делегацію в Парламентській асамблеї Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

Про це повідомляє у п'ятницю Інтерфакс.

Таке рішення було ухвалено у п'ятницю на зборах делегації. "Толстого обрано", - повідомив депутат Микола Ковальов ("Единая Россия"). Сам Толстой підтвердив факт обрання, уточнивши, що очолив делегацію "як заступник голови Держдуми".

Ще в листопаді минулого року спікер Держдуми РФ В'ячеслав Володін, розподіляючи обов'язки віце-спікерів, доручив Толстому займатися організацією співпраці з Європарламентом і Єврокомісією, Міжпарламентським союзом і ПА ОБСЄ.

В останні дні багато російських громадських діячів і єврейські організації критикували антисемітські висловлювання Толстого. Віце-спікер, зокрема, заявив, що люди, які "вискочили з-за смуги осілості з наганами в руках", руйнували православні храми.

Парламентська асамблея ОБСЄ - міжпарламентська організація, що об'єднує 57 держав Європи, Азії і Північної Америки, які входять до Організації з безпеки і співробітництва в Європі. У липні російська делегація залишила засідання асамблеї, відмовившись брати участь в обговоренні резолюції щодо анексованого Криму і самопроголошених Абхазії і Південної Осетії.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-