Кандидат Трампа у посли ЄС прогнозує коллапс євро

Кандидат Трампа у посли ЄС прогнозує коллапс євро

Укрінформ
Професор Тед Меллок, якого президент США Дональд Трамп, імовірно, може призначити послом в ЄС, вважає, що на єдину європейську валюту чекає коллапс у найближчі 18 місяців.

Про це він заявив у інтерв'ю ВВС.

За його словами, Велика Британія могла б укласти із США "задовільний для обох сторін" торговий договір протягом трьох місяців.

Меллок вважає, так званий "чистий", або "жорсткий", Brexit був би найкращим варіантом для Британії.

За словами професора, як тільки країна вийде з загального ринку і митного союзу, вона зможе ігнорувати "брюссельську бюрократію" і укласти торговий договір сама. А будь-яка спроба Брюсселя заблокувати переговори між Лондоном і Вашингтоном була б абсурдною, як коли б "чоловік намагався заборонити своїй дружині завести коханця".

Як відомо, прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей може виявитися першим іноземним лідером, який зустрінеться з новим американським президентом. Вона вирушає до Вашингтона в п'ятницю. Серед іншого, обидва лідери обговорять можливість укладення торгового договору між США і Британією.

"Я хотів би нагадати, що більша частина угод про злиття або придбання компаній укладається приблизно за 90 днів", - сказав професор Меллок.

"Як на мене, якщо відрізати (від цього процесу) бюрократів, то на це піде не два, не сім років. Звичайно, слід вирішити розбіжності і піти на певні компроміси, але це можливо", - продовжив Меллок. - Угода не буде підписана у Вашингтоні в цю п'ятницю, але може бути укладено рамкову угоду, яка дозволить призначеним людям почати переговори за закритими дверима, і на це може піти всього 90 днів".

Як зазначається, хоча це ще не підтверджено офіційно, вірогідніше за все, Трамп хоче призначити Меллока послом у Європейському союзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-