Трамп збирається скоротити фінансування ООН майже вдвічі – NYT

Трамп збирається скоротити фінансування ООН майже вдвічі – NYT

Укрінформ
Адміністрація президента США Дональда Трампа готує укази, що передбачають суттєве зменшення фінансування ООН та інших міжнародних організацій.

Про це повідомляє видання The New York Times, яке ознайомилося з проектами документів. 

Проект наказу під назвою "Аудит і скорочення США фінансування міжнародних організацій" передбачає припинення фінансування для будь-якої установи Організації Об'єднаних Націй або іншого міжнародного органу, що відповідає хоча б одному з наведених критеріїв. Вони включають у себе участь в організаціях Палестинської національної адміністрації (ПНА) або Організації звільнення Палестини (ООП), або ж ухилення від виконання санкцій проти Ірану і КНДР.

Проект також передбачає припинення фінансування будь-якої організації, яка "перебуває під контролем або значною мірою під впливом будь-якої держави, яка спонсорує тероризм", або ж звинувачується в переслідуванні маргінальних груп чи будь-якому іншому систематичному порушенні прав людини.

Один з указів передбачає скорочення фінансування Сполученими Штатами установ ООН щонайменше на 40%.

Як зазначається, у разі ухвалення указу, робота структур ООН "може бути істотно скорочена", оскільки вони "щорічно отримують від США внески на мільярди доларів".

Ще один проект наказу, який отримало у своє розпорядження  NYT, передбачає перегляд усіх чинних і майбутніх договорів, укладених з кількома державами. Зокрема, пропонується вихід з угод, які "безпосередньо не пов'язані з національною безпекою, екстрадицією або світовою торгівлею".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-