Австралія не відмовиться від Транстихоокеанського партнерства - міністр

Австралія не відмовиться від Транстихоокеанського партнерства - міністр

Укрінформ
Австралія буде і надалі просувати Угоду про Транстихоокеанське партнерство (ТТП) заявив австралійський міністр торгівлі та інвестицій Стівен Чобо, коментуючи вихід США з ТТП.

Про це повідомляє The Guardian.

«Тепер багато країн з інтересом стежитимуть за тим, чи вдасться нам домогтися того, щоб ТТП запрацювала в форматі 12 мінус 1», - сказав міністр.

При цьому він підтвердив, що Австралія продовжить процес ратифікації навіть без участі США.

Чобо заявив, що позиція США не була новою для Австралії, тому у рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі вони з колегами з країн-учасниць Транстихоокеанського партнерства обговорили альтернативні шляхи взаємодії.

За словами міністра, прихильниками ТТП розглядається кілька варіантів продовження роботи над угодою про вільний Транстихоокеанський ринок.

Серед варіантів австралійський міністр назвав можливість залучення до Угоди нових членів, як-от Індонезія чи Китай. Нові можливості відкриваються також для покращення взаємодії з Канадою і Мексикою.

«Це динамічний простір, але це важливий простір, ми повинні продовжувати роботу, щоб створити австралійським експортерам шанс отримати пільговий доступ до глобальних ринків», - сказав Чобо.

Прем’єр-міністр Австралії Малколм Тернбулл у телефонній розмові з своїм японським колегою Сіндзо Ябе також запевнив останнього, що Австралія не відступить від своїх зобов’язань.

Водночас стає цілком зрозуміло, що після рішення США, процес парламентської ратифікації Угоди в Австралії стане ще більш складним, оскільки опозиційна Лейбористська партія заявила, що не голосуватиме за «мертву угоду».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-