МЗС Китаю: У разі потреби ми готові взяти на себе роль світового лідера

МЗС Китаю: У разі потреби ми готові взяти на себе роль світового лідера

Укрінформ
Китайський дипломат вирішив відповісти на гучну заяву президента США Дональда Трампа під час його інавгураційної промови, в якій він пообіцяв поставити "Америку понад усе".

Як повідомляє Business Insider, представник Міністерства закордонних справ Китаю Чжан Цзюнь під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі прокоментував політику нового президента США і закликав країни протистояти ізоляції, тим самим даючи сигнал про посилення ролі Пекіну на світовий арені.

За словами самого Цзюня, загалом Китай не хоче брати на себе світове лідерство, але може це зробити у разі необхідності.

"Якби хтось сказав мені, що Китай прагне зайняти провідну роль у світі, я би сказав, що не Китай поспішає це зробити, а провідні країни поступаються, залишаючи місце Китаю. Якщо Китаю потрібно буде відігравати провідну роль, то він виконає цей обов'язок", - зазначив дипломат.

Нагадаємо: першим розпорядженням Дональда Трампа на посаді президента США став вихід з Транстихоокеанського партнерства. Угода передбачала впровадження зони вільної торгівлі між дванадцятьма країнами Тихоокеанського регіону, які об'єднались задля розширення ринків збуту та підвищення конкуренції із Китаєм.

Фото: https://www.avvenire.it

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-