В Астані почалися сирійські переговори

В Астані почалися сирійські переговори

Укрінформ
У Астані розпочалися мирні переговори із врегулювання ситуації в Сирії.

Про це повідомляє Tengrinews.kz.

"Переговори зі врегулювання ситуації в Сирії, або так званий Астанінський процес, відбувається у столичному готелі Rixos President Astana за закритими дверима", - йдеться в повідомленні.

До початку переговорів президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв провів зустріч із спеціальним посланцем генерального секретаря ООН щодо Сирії Стаффаном де Містурою. Глава країни зазначив готовність Астани до проведення переговорів, підкресливши створені умови для усіх учасників.

У МЗС РК підкреслили принциповий момент, що Казахстан надає тільки майданчик для міжсирійських переговорів, не залучаючись до переговорного процесу.

Імовірно переговори, що розпочалися сьогодні, 23 січня, завершаться 24 січня о 13:00 за часом Астани. У МЗС РК не виключають, що переговори можуть затягнутися на невизначений час.

Відзначається, що цими днями казахстанська поліція переведена на посилений варіант несення служби.

Раніше делегація сирійської опозиції на мирних переговорах у столиці Казахстану Астані заявила, що обговорюватиме тільки шляхи дотримання режиму припинення вогню і не братиме участі у жодних політичних дискусіях.

Фото: tengrinews.kz/Акорди

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-