Слідком РФ

Слідком РФ "шиє" справи п'ятьом росіянам за причетність до "Правого сектору"

Укрінформ
У Росії порушили кримінальні справи щодо п'яти громадян РФ, нібито причетних до діяльності "Правого сектору".

Про це йдеться у повідомленні на сайті Слідчого комітету РФ.

"Співробітниками управління з розслідування злочинів, пов'язаних із застосуванням заборонених засобів і методів ведення війни, ДСУ СК Росії спільно з ФСБ і МВС Росії проведений комплекс слідчо-оперативних заходів, в ході яких отримано дані, які свідчать про причетність ряду громадян Росії до діяльності екстремістської організації "Правий сектор", забороненої рішенням Верховного суду РФ на території Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

У Слідчому комітеті також повідомили, що порушено кримінальні справи щодо п'яти громадян Росії: Ігоря Чудінова, Геннадія Хамраєва, Георгія Стоцького, Романа Стригункова та Олександра Валова. Як стверджують у СК РФ, в їх діях нібито вбачаються ознаки злочинів, передбачених ч. 1 і 2 ст. 282.2 Кримінального кодексу РФ (керівництво діяльністю екстремістської організації та участь у ній).

У СК також стверджують, що "всі п'ятеро росіян підтримують радикальні погляди, а також ідеї фашизму й націоналізму". За даними російського слідства, у різний час вони нібито виїхали з РФ і направилися в Україну, де вступили до лав "Правого сектору".

"Залежно від посади кожен з них виконував певні завдання в інтересах цієї організації", - стверджують у Слідчому комітеті.

Там також запевняють, що Чудінов, як заступник командира одного з бойових структурних підрозділів Добровольчого українського корпусу "Правий сектор", а Хамраєв, як боєць названого підрозділу, начебто брали "активну участь у каральних операціях проти мирного населення самопроголошених ДНР і ЛНР".

Стоцький, Стригунков і Валов, за даними російського слідства, нібито стали активістами "Правого сектору" і систематично брали участь у мітингах, процесіях та інших суспільно-масових заходах цієї організації. "В мережі Інтернет вони вели пропаганду ідеології, цілей і завдань "Правого сектору", ідеалізуючи діяльність керівників та активістів згаданої екстремістської організації", - стверджують у СК РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-