Громадянське суспільство Молдови засудило заяви Додона

Громадянське суспільство Молдови засудило заяви Додона

Укрінформ
Представники громадянського суспільства Молдови виступили із засудженням заяв президента Ігоря Додона про анулювання Угоди про асоціацію з Євросоюзом та про підписання рамкового Меморандуму про співробітництво в рамках Євразійського союзу.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Ми категорично не приймаємо взяті на себе в Москві президентом Ігорем Додоном публічні зобов'язання про анулювання Угоди про асоціацію між Молдовою і ЄС, про підписання Меморандуму про співпрацю з Євразійським союзом, а також про «відродження» так званого Меморандуму Козака з Придністровського врегулювання з метою федералізації Молдови», - йдеться в заяві.

У документі наголошується, що «громадянське суспільство також засуджує заяви Ігоря Додона, що ставлять під сумнів територіальну цілісність сусідніх з Молдовою держав – Румунії і України».

На думку представників громадянського суспільства, перемога на президентських виборах не дає права президенту порушувати Конституцію країни, а президент Додон своїми заявами в Москві перевищив свої конституційні повноваження.

Заяву підписали такі організації, як Асоціація зовнішньої політики, Інститут розвитку та соціальних ініціатив, Молдавське відділення організації Transparency International, Інститут європейської політики, Центр правничих реформ та інші (всього 35 неурядових організацій).

Як повідомляв Укрінформ, раніше під час свого візиту до Москви президент Молдови Ігор Додон заявив про наміри анулювати Угоду про асоціацію з ЄС, а також про підписання рамкового Меморандуму про співробітництво Молдови в рамках Євразійського союзу і про відродження так званого Меморандуму Козака щодо Придністровського врегулювання, згідно з яким Молдова повинна стати федеративною державою (2003 року Молдова відмовилася підписати цей Меморандум).

Як відомо, під час виборчої кампанії Ігор Додон також заявив, що «Крим, де-факто, належить Росії».

Фото: Facebook/Igor Dodon

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-