Кіссінджер закликає підійти до Brexit творчо

Кіссінджер закликає підійти до Brexit творчо

Укрінформ
Рішення громадян Великобританії про вихід держави зі складу ЄС слід використати для посилення трансатлантичної співпраці.

Таку думку висловив колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер, передає кореспондент Укрінформу.

«Сподіваюся, що Brexit буде використано творчо. Не з метою зменшення збитків, а задля створення нової ролі для Європи та США у трансатлантичному партнерстві», - сказав Кіссінджер.

За його словами, Brexit засвідчив неефективність підходу ЄС до ухвалення рішень, в якому одноголосність посідає ключову роль. «Чи не було б можливим при збереженні чинної структури Європи, створити усередині ЄС підгрупи з питань безпеки і фінансів, на ухвалення рішень у яких могли б впливати країни, що нестимуть найбільший тягар?», - зазначив колишній дипломат.

На його переконання, за умов функціонування подібних підгруп Великобританія могла б «заново вступити у Європу», ставши їх учасником. «Нам слід знайти рішення, за якого атлантичний регіон може діяти із тими ж моральними переконаннями, що й на початкових стадіях існування Атлантичного альянсу, при цьому відображаючи новий розподіл влади та реагуючи на виклики, про які раніше ніхто й подумати не міг», - підсумував Кіссінджер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-