У Росії заарештували колишнього топ-менеджера банку, що кредитував Ле Пен

У Росії заарештували колишнього топ-менеджера банку, що кредитував Ле Пен

Укрінформ
Суд у Москві санкціонував арешт на два місяці колишнього віце-президента збанкрутілого Першого чесько-російського банку Дмитра Меркулова, що звинувачується в розкраданні на суму більше 2 млрд руб ($33,5 млн).

Про це повідомляє «Коммерсантъ».

За відомостями видання, Басманний райсуд в четвер санкціонував арешт колишнього віце-президента збанкрутілого Першого чесько-російського банку (ПЧРБ) Дмитра Меркулова. Він звинувачується в розкраданні більше 2 млрд руб. активів кредитної установи.

ПЧРБ здобув популярність після видачі кредиту ультраправій французькій партії "Національний фронт" Марін Ле Пен (після відмови у фінансуванні з боку європейських кредитних установ, Ле Пен отримала від банку 9 мільйонів євро) і завдяки зв'язкам з Центробанком Ірану. У вересні минулого року Перший чесько-російський банк збанкрутів. Меркулов наполягає на своїй невинності, стверджуючи, що осудні йому в провину угоди готувалися без його участі, а сам він встиг пропрацювати на посту всього два тижні.

Марін Ле Пен братиме участь у виборах президента Франції весною цього року. Вона неодноразово висловлювалася на підтримку президента Росії Володимира Путіна і у разі перемоги обіцяла визнати анексію Криму законною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-