Сенегал призупинив військове вторгнення в Гамбію

Сенегал призупинив військове вторгнення в Гамбію

Укрінформ
Об'єднані збройні сили Західної Африки оголосили, що військова операція, яка почалася в четвер для вирішення президентської кризи в Гамбії, призупинено для того, щоб зробити останню спробу при міжнародному посередництві мирно врегулювати ситуацію.

Про це повідомляє ВВС.

Нові посередницькі переговори пройдуть у п'ятницю. Їх очолить президент Гвінеї Альфа Конде, так як переговори між президентом Гамбії Яхьей Джамме і президентом Мавританії Мохамедом Ульд Абдель Азізом в четвер пізно ввечері зайшли в глухий кут.

Раніше регіональний блок Західної Африки (Економічне співтовариство західноафриканських держав) продовжив термін дії ультиматуму, що минув опівночі з середи на четвер, Джамме до полудня п'ятниці і пригрозив після цього силою змусити Джамме піти.

У четвер Збройні сили Сенегалу оголосили про початок військового вторгнення в сусідню Гамбію, щоб забезпечити передачу влади  Адамі Барроу, що переміг на президентських виборах в цій країні.

Як повідомляло в четвер агентство Рейтер з посиланням на представника сенегальських військових, війська перейшли кордон в четвер.

Такий крок був зроблений на тлі одностайного рішення Ради Безпеки ООН підтримати інтервенцію Сенегалу в Гамбії. У резолюції засуджується небажання чинного глави держави Ях'ї Джамме покинути президентський пост. За документ проголосували всі 15 країн - членів РБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-