Британія має залишитися конкурентною і без угоди з ЄС - міністр фінансів

Британія має залишитися конкурентною і без угоди з ЄС - міністр фінансів

Укрінформ
Міністр фінансів Великої Британії Філіп Хеммонд попередив Євросоюз у четвер, що навіть якщо не буде "всеосяжних торгових відносин" після Brexit, уряд буде змушений шукати шляхи, щоб залишатися конкурентоспроможними.

Про це він заявив агентству Reuters на Всесвітньому економічному форумі в швейцарському Давосі

"Ми повинні залишатися конкурентоспроможними. Кращий спосіб зробити це – мати всеосяжні торгові відносини з Європейським Союзом, нашими найближчими сусідами," – наголосив Хеммонд.

Однак, за його словами, якщо не буде "всеосяжних торгових відносин" з ЄС після Brexit, уряд буде змушений шукати шляхи, щоб залишатися конкурентоспроможними.

"Але якщо ми не можемо домогтися цього, тоді нам доведеться знайти інші способи для підтримки нашої конкурентоспроможності, тому що наш перший обов'язок уряду – переконатися, що наш народ в змозі підтримувати свій рівень життя", - додав міністр.

Як повідомлялося, у вівторок, 17 січня, прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей під час ключової промови щодо планів Британії стосовно Brexit заявила, що країна не намагатиметься залишитись в рамках єдиного ринку ЄС після Brexit, однак шукатиме можливість отримати якомога більш широкий доступ в рамках угоди про Зону вільної торгівлі.

Фото: vistanews.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-