Парламент Туреччини знову підтримав розширення повноважень Ердогана

Парламент Туреччини знову підтримав розширення повноважень Ердогана

Укрінформ
Турецький парламент у другому читанні затвердив перші сім поправок до конституції щодо розширення повноважень президента країни.

Про це повідомляє Reuters.

"Парламент Туреччини затвердив перші сім статей у другому турі голосування напередодні ввечері щодо конституційного законопроекту, який розширить повноваження президента Таїпа Ердогана", - йдеться в повідомленні.

Затверджені сім статей включають у себе збільшення кількості депутатів з 550 до 600, зниження вікового цензу для депутатів парламенту з 25 до 18 років, спільне проведення парламентських і президентських виборів кожні п'ять років, а також можливість для президента бути членом політичної партії.

Після голосування по кожній з 18 статей турецькі законодавці проведуть остаточне голосування по пакету в цілому, яке, як очікується, буде завершено в п'ятницю ввечері.

У разі, якщо парламент затвердить пакет конституційних поправок, законопроект буде винесений на референдум, запланований на цю весну.

Як повідомлялося, в неділю, 15 січня, парламент Туреччини в першому читанні схвалив залишилися дві з 18 поправок до конституції щодо розширення повноважень президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-