Лондон закликає Париж не карати за Brexit

Лондон закликає Париж не карати за Brexit

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон закликав Францію не "застосовувати покарання" для країни за вихід із Європейського Союзу.

Про це він заявив під час візиту в Індію, коментуючи заяву радника президента Франції Франсуа Олланда, що Париж не готовий запропонувати Британії більш вигідну угоду поза межами єдиного ринку, пише The Telegraph.

"Якщо пан Олланд хоче застосовувати покарання для кожного, хто прагне вирватися (з ЄС - ред.), ніби у якомусь фільмі про Другу світову війну, не думаю, що це шлях уперед, до того ж це не в інтересах наших друзів і партнерів", - наголосив Джонсон.

За його словами, здається "абсолютно неймовірним", що у ХХІ столітті держави-члени ЄС "всерйоз розмірковуватимуть над поновленням митних зборів тощо з метою адміністративного покарання Великої Британії".

Водночас Джонсон переконаний, що країни могли б укласти угоду про вільну торгівлю, яка була б в інтересах обох сторін.

Нагадаємо, у вівторок, 17 січня, прем'єр-міністр Британії Тереза Мей під час ключової промови щодо планів країни стосовно Brexit заявила, що Британія не намагатиметься залишитись у рамках єдиного ринку ЄС після Brexit, однак шукатиме можливість отримати якнайширший доступ у рамках угоди про зону вільної торгівлі.

Фото: РА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-