Росія не збирається видавати Сноудена США до інавгурації Трампа

Росія не збирається видавати Сноудена США до інавгурації Трампа

Укрінформ
Російська влада продовжили екс-співробітнику американських спецслужб Едварду Сноудену посвідку на проживання в Росії ще на два роки.

Про це повідомила офіційний представник Мзс Росії Марія Захарова на своїй сторінці в Facebook.

"Найсмішніше, що колишній заступник глави ЦРУ не знає, що Сноудену тільки що продовжено термін посвідки на проживання в Росії ще на пару років", - написала вона, таким чином прокоментувавши слова колишнього заступника глави ЦРУ Майкл Морелла, який в свою чергу заявив, що у Росії є "відмінна можливість" зробити подарунок обраному президенту США Дональду Трампу до інавгурації, видавши Сноудена в руки властей Сполучених Штатів.

У той же час прес-секретар Білого дому Джош Ернест заявив, що екс-співробітник Агентства національної безпеки (АНБ) Едвард Сноуден не направив необхідні для процедури помилування документи.

Раніше повідомлялося, що Конгрес США назвав екс-співробітника Агентства національної безпеки (АНБ) Едварда Сноудена злочинцем, проте відмовився вважати його інформатором.

Нагадаємо: Сноуден передав ЗМІ велику кількість секретних матеріалів про діяльність АНБ, викликали міжнародні скандали. Зокрема, викриття Сноудена викликали дипломатичний скандал, коли з'ясувалося, що АНБ прослуховувало телефонні розмови 35 глав різних держав, у тому числі і канцлера ФРН Ангели Меркель.

Сноуден прибув у Росію в 2013 р., де отримав тимчасовий притулок. 1 серпня 2014 р. термін притулку був продовжений на три роки, йому також було видано посвідку на проживання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-