Справа Нємцова: екс-комбат

Справа Нємцова: екс-комбат "Сєвєра" дав свідчення

Укрінформ
Колишній командир чеченського батальйону "Сєвєр" Алібек Делімханов дав свідчення на суді у справі про вбивство політика Бориса Нємцова.

Про це повідомляє Медиазона.

Екс-командир батальйону "Сєвєр" Алібек Делімханов заявив, що не відправляв свого підлеглого Заура Дадаєва, якого підозрюють у вбивстві, у відрядження до Москви у червні 2014-го - березні 2015-го. (Раніше на цьому наполягав Дадаєв). Делімханов також заявив, що не відправляв у відрядження колишнього бійця батальйону "Сєвєр" Руслана Геремєєва, якого вимагають допитати адвокати сім'ї Нємцова. За словами Делімханова, він не знає, де зараз знаходиться Геремєєв, при цьому визнає, що це його далекий родич.

Делімханов не відповів на запитання про обставини звільнення Дадаєва з батальйону. Він заявив, що не має права приймати рішення про звільнення офіцера, оскільки його приймає командувач округу. Те ж саме він сказав про звільнення Геремєєва. "Точно місяць і день не пам'ятаю. Напевно, за власним бажанням", - додав він про час і причини звільнення.

Делімханов також заявив, що Дадаєв брав участь у спецоперації в Грозному 2014 року, коли незаконні збройні формування захопили Будинок преси і школу.

Як повідомлялось, політика Бориса Нємцова було убито в центрі Москви 27 лютого 2015 р. Обвинуваченими у справі проходять п'ятеро осіб: Заур Дадаєв, якого слідство вважає безпосереднім виконавцем вбивства, Шадід і Анзор Губашеви, Темірлан Ескерханов і Хамзат Бахаєв.

Раніше допит Делімханова відкладали через його заяву про хворобу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-