Без угоди з ЄС Британії краще, ніж з поганою угодою - Мей

Без угоди з ЄС Британії краще, ніж з поганою угодою - Мей

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що Британія не піде на укладення невигідної для неї угоди із ЄС в рамках Brexit. 

Про це вона сказала під час ключової промови щодо планів Британії стосовно Brexit, яку транслювали британські телеканали.

"Британія хоче залишитись гарним сусідом та другом Європи. Однак я знаю, що є деякі голоси, котрі закликають до угоди, яка б покарала Британію і застерегла б інші країни від такого ж шляху. Для країн Європи це був би згубний крок нанесення шкоди самим собі. І це б не було дружнім кроком", - сказала вона.

За її словами, Британія не може прийняти і не прийме такий підхід.

"Хоча я переконана, що такий сценарій не має виникнути і я впевнена, що позитивне рішення може бути досягнуто, я також хочу чітко показати, що відсутність угоди для Британії краще, аніж погана угода", - сказала вона.

Мей заявила, що у такому випадку Британія зможе продовжити торгувати з Європою та світом та матиме можливість ввести конкурентні податки та запровадити політику, яка приваблюватиме світові компанія, а у випадку відмови у доступі на єдиний ринок - зможе поміняти основи британської економічної моделі.

"Однак для ЄС це означатиме нові бар'єри для торгівлі з однією з найбільших економік світу, створюватиме загрозу для інвестиції європейських компаній у Британії, означатиме втрату доступу європейських фірм до фінансових сервісів Лондона", - сказала вона.

Водночас, за словами Мей, вона вірить, що вигідна угода все ж може бути досягнута.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Тереза Мей повідомила, що Британія не намагатиметься залишитись в рамках єдиного ринку ЄС після Brexit, однак шукатиме можливість отримати якомога більш широкий доступ в рамках угоди про вільну торгівлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-