Шпигунські історії від Лаврова: навіщо дипломати США «переодягаються жінками»

Шпигунські історії від Лаврова: навіщо дипломати США «переодягаються жінками»

Укрінформ
Сергій Лавров запевняє, що на мітингах російської опозиції були помічені переодягнені американські дипломати.

Таку заяву міністр закордонних справ Росії зробив на прес-конференції 17 січня, повідомляє Медуза. Однак, навіщо американським дипломатам знадобилося «шоу з перевдяганням» на мітингах, він не уточнив.

Також, за словами Лаврова, американські представники надягали перуки і перевдягалися у жінок, щоб спробувати проникнути на російські об'єкти.

На цьому шпигунські історії не закінчилися. Інтерфакс наводить розповідь Лаврова про нібито спробу вербування російського дипломата, який приїхав до США, щоб купити ліки для екс-прем'єра РФ Євгена Примакова. За словами глави зовнішньополітичного відомства РФ, «вербування» було «професійно нахабним», із «глибоким почуттям цинізму».

Ще один епізод, озвучений Лавровим, виглядав так: «дипломату старшої ланки американські спецслужби, намагаючись зробити вербувальну пропозицію, «засунули в машину за його відсутності 10 тис. доларів з пропозицією про співпрацю». «Гроші провели через нашу бухгалтерію, і вони зараз працюють на благо російської держави», - додав Лавров.

Як повідомлялося, в грудні минулого року Сполучені Штати оголосили "небажаними особами" 35 офіційних представників Росії, які працюють на території США через невідповідність їх дипломатичному або консульському статусу.

При цьому було наголошено, що такі дії США застосували як частину комплексних заходів у відповідь на втручання Росії у вибори в США, а також за переслідування американських дипломатів за кордоном, які почастішали протягом останніх чотирьох років. Зокрема згадувалися: довільні зупинки поліцією, фізичне насильство, а також трансляція на державному телебаченні РФ особистих даних співробітників американського дипломатичного відомства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-