Сьогодні Мей закличе Євросоюз до нового партнерства

Сьогодні Мей закличе Євросоюз до нового партнерства

Укрінформ
Великобританія не буде намагатися зберегти часткове членство в Євросоюзі після Brexit-у.

Про це збирається заявити у вівторок прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей, повідомляє Бі-Бі-Сі.

"У вівторок глава уряду має виступити з промовою перед іноземними послами в Лондоні. Очікується, що у своєму виступі прем'єр-міністр заявить, що Великобританія не буде "наполовину всередині, наполовину поза" ЄС, а закличе до укладення нового і рівноправного партнерства з Євросоюзом", - наголошується в повідомленні.

При цьому моделі, яки використовували інші країни на зразок часткового членства в ЄС угоди про асоціацію, Великобританію, за словами Мей, не цікавлять.

"Ми хочемо купувати ваші товари, продавати вам наші, торгувати з вами так вільно, як це тільки можливо", - йдеться в заяві Мей.

Вона також обіцяє, що Великобританія залишиться для країн ЄС надійним партнером, союзником і другом.

Мей також закликатиме мешканців Великобританії до об'єднання і заявить про необхідність покласти край розколу на прихильників і противників Brexit-у.

Офіс прем'єр-міністра заявив, що в її промові будуть викладені 12 завдань, яких Мей буде домагатися під час переговорів. Очікується, що в її промові прозвучать вказівки на те, що країна готується покинути загальний європейський ринок.

Нагадаємо: уряд Великобританії досі вкрай неохоче розкривав деталі того, як він планує вести переговори про вихід країни з ЄС, однак він обіцяє дати старт офіційним переговорам про умови виходу країни з Євросоюзу наприкінці березня.

Багато хто чекає, що у своєму виступі у вівторок Мей розповість про позицію уряду щодо переговорів з країнами ЄС про єдиний економічний простір і митний союз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-