Австралійський міністр засудив Японію за ігнорування заборони китобійного промислу

Австралійський міністр засудив Японію за ігнорування заборони китобійного промислу

Укрінформ
Міністр навколишнього середовища Австралії Джош Фрайденберг виступив з публічним осудом Японії після того, як один з її кораблів був спійманий за полюванням на китів у водах Антарктики.

Про це повідомляє інформаційний портал news.com.

«Австралія виступає проти всіх форм комерційного і так званого «наукового китобійного промислу», - сказав міністр після оприлюднення антикитобійною групою Sea Shepherd фотографій, на яких показано мертвого кита на палубі судна Nisshin Maru в австралійських антарктичних водах.

Фрайденберг запевнив, що Австралія в рамках Міжнародної китобійної комісії продовжить рішуче виступати проти полювання на китів і сприятиме їх збереженню.

Представники громадськості, а також опозиційної партії закликали прем'єр-міністра Австралії використовувати всі можливі майданчики, щоб покласти край незаконному полюванню на китів у Південному океані.

Напередодні відбулася зустріч глав австралійського та японського урядів, у ході якої природоохоронні організації Австралії просили звернути увагу японського колеги на проблему знищення китів у водах поблизу Антарктиди. Однак очевидно, що це питання залишилося поза увагою лідерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-