HRW вимагає захистити головреда

HRW вимагає захистити головреда "Кавказького вузла" від погроз із парламенту Чечні

Укрінформ
Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch зажадала від російської влади забезпечити безпеку головному редакторові проекту "Кавказький вузол" Григорію Шведову і засудити погрози на його адресу з боку спікера парламенту Чечні Магомеда Даудова.

Відповідну заяву розміщено на сайті організації.

«Федеральний центр повинен публічно засудити ці дії (погрози від голови парламенту Чечні на адресу головного редактора «Кавказького вузла» Григорія Шведова - ред.), забезпечити Шведову безпеку і покласти край погрозам і нападам відносно представників незалежних ЗМІ в Чечні», - йдеться в повідомленні.

Правозахисники також вимагають в цілому покласти край погрозам і нападам на представників незалежних ЗМІ в Чечні. Зокрема, вони нагадали про напад на автобус із зведеною групою "Комітету щодо запобігання тортурам" і побиття керівника цієї організації Ігоря Каляпіна, а також про переслідування чеченського журналіста Жалауді Герієва, якого місцева влада обвинувачує у зберіганні наркотиків.

Раніше солідарність з головним редактором "Кавказького вузла" висловили його колеги і товариші, російські правозахисники, а також французькі, європейські і американські дослідники і політологи. Усі вони назвали погрози на адресу Шведова неприпустимими.

4 січня Магомед Даудов у своїй Інстаграмі опублікував фото з підписом "Як розв'язати кавказький вузол?". У підписі до фотографії йдеться про пса по кличці "Швед", якому треба "укоротити язик". Після цього Григорій Шведов подав у Слідчий комітет Росії заяву про порушення кримінальної справи відносно Даудова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-