У Кореї хочуть заарештувати віце-президента Samsung Electronics

У Кореї хочуть заарештувати віце-президента Samsung Electronics

Укрінформ
Прокуратура Південної Кореї запросила ордер на арешт одного з найбагатших бізнесменів країни - віце-президента компанії Samsung Electronics Лі Чже Ена.

Про це повідомляє Всесвітнє корейське радіо.

"16 січня спецпрокурор Пак Йон Су направив до суду прохання про видачу ордера на взяття під варту віце-президента компанії Samsung Electronics Лі Чже Ена у зв'язку з підозрами у хабарництві, привласненні коштів компанії та наданні неправдивих свідчень під час слухань у Національних зборах у справі про Чхве Сун Сіль", - йдеться у повідомленні.

Прокурор визначив, що внесення коштів до ряду фондів, що мають відношення до Чхве Сун Сіль, мали характер хабара у відповідь на те, що президент Пак Кин Хе через Державну пенсійну корпорацію надала підтримку в злитті компаній Samsung C&T і Cheil Industries.

При цьому вказується, що Лі Чже Ен зібрав кошти для пожертвувань до фондів за рахунок махінацій з капіталом компанії.

Між тим, у Samsung Electronics підкреслюють, що внески робилися під тиском президента Пак Кин Хе, і компанія в нинішній ситуації є постраждалою стороною.

Як відомо, після того, як президент концерну Samsung Лі Кон Хі переніс серцевий напад у 2014 році, його син Лі Чже Йона де-факто вважається керівником усього конгломерату Samsung Group.

Рішення щодо ордера буде прийнято 18 січня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-