Фійон офіційно став кандидатом у президенти Франції

Фійон офіційно став кандидатом у президенти Франції

Укрінформ
Франсуа Фійон, лідер праймеріз французьких крайніх правих, був у суботу, 14 січня, офіційно оголошений кандидатом на посаду президента Франції.

Про це повідомляє RFI.

Фійон, колишній прем'єр-міністр, виступаючи перед Національною радою партії «Республіканці», завив, що не має наміру нічого міняти в оголошеній передвиборчій програмі, попри те, що деякі його соратники по партії вважають заявлені реформи дуже «брутальними».

Фійон також сказав, що не піддасться ні на які «залякування», у тому числі і з боку власного табору.

Попри заявлений намір дотримуватися оголошеної програми, Фійон унаслідок обширної критики вимушений був вже відмінити деякі положення програми, у тому числі, що стосуються суспільного медичного страхування.

У разі перемоги на президентських виборах і незважаючи на заклики Німеччини до солідарності, підкреслив Фійон, він не погодиться прийняти більшу кількість біженців, ніж Франція приймає нині.

За 11 місяців 2016 року Німеччина прийняла 280 тис. людей, що попросили політичного притулку (після 890 тис. в 2015 році), тоді як Франція — 78 тис., що на 10% більше, ніж в 2015 році.

Як повідомлялося, в листопаді 2016 року Франсуа Фійон здобув перемогу в другому турі попереднього голосування (праймеріз) правої партії «Республіканці».

Вибори президента Франції відбудуться в квітні 2017 року, другий тур призначений на травень. Згідно з опитуваннями, представники правих сил випереджають за популярністю кандидатів від лівих партій. Зараз найбільші шанси посісти посаду президента має Фійон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-