Західні вчені підтримали головреда

Західні вчені підтримали головреда "Кавказького вузла"

Укрінформ
Європейські та американські дослідники і політологи надіслали головному редактору російського сайту "Кавказький вузол" Григорію Шведову лист зі словами підтримки і висловили протест у зв'язку з погрозами на його адресу з боку спікера парламенту Чеченської Республіки Магомеда Даудова.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Автори листа, підписаного провідними західними гуманітаріями, називають видання "Кавказький вузол" надійним джерелом об'єктивної інформації про стан справ на Кавказі". Погрози з боку Магомеда Даудова названі в листі "неприпустимими". У листі висловлено сподівання, що висловлювання чеченського політика отримають належну юридичну оцінку в Росії.

Лист підписали історики Жульет Кадіо і Марк Елі (CERCEC-EHESS-CNRS, Центр досліджень Росії, Кавказу та Центральної Європи, Франція), дослідник Франсуаза Досе (EHESS, Вища школа соціальних наук, Франція), професора Жіль Фаварель-гарріг (CERI-Sciences Po, Інститут політичних досліджень, Франція) і Брюс Грант (New York University), доцент Од Мерлен (Universitе Libre de Bruxelles) та інші фахівці.

Як повідомлялося, 4 січня Магомед Даудов опублікував в Інстаграмі пост з погрозами на адресу Шведова та фотографію зі словами "Як розв'язати "Кавказький вузол". 9 січня Григорій Шведов повідомив, що подав заяву до Слідчого комітету РФ про порушення кримінальної справи щодо спікера парламенту Чеченської Республіки. Російські правозахисники висловили обурення неприкритими погрозами на аресу головного редактора "Кавказького вузла".

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-