Чиновника РФ із санкційного списку запросили до Німеччини

Чиновника РФ із санкційного списку запросили до Німеччини

Укрінформ
Міністр сільського господарства РФ Олександр Ткачов, що входить в санкційний список, запрошений до Німеччини "як виняток".

Про це сказали у п'ятницю на брифінгу в Берліні представники міністерств продовольства і сільського господарства та закордонних справ ФРН, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Міністр Крістіан Шмідт вважає важливим запросити Росію на конференцію аграрних міністрів G20 в Берлін", - підтвердила представник відомства Крістіна Вендт, уточнивши, що перебування Ткачова в Німеччині обмежиться виключно його участю у конференції.

"Міністр сільського господарства Росії зможе приїхати... Це дуже спеціальний виняток із санкційного рішення", - пояснив у свою чергу представник МЗС Себастіан Фішер.

Він нагадав, що Німеччина головує в 2017 році в "Групі двадцяти" і робить все, щоб її діяльність  була ефективною. Питання на конференції обговорюватимуться актуальні, важливі для всіх, тому доцільною є участь у ній країни-члени G20 Росії.

Фішер відзначив, що рішення про дозвіл російському чиновнику в'їхати в ЄС був узгоджений з іншими членами Євросоюзу. У деяких випадках можливі винятки з санкційного списку, додав він.

Конференція аграрних міністрів "Великої двадцятки" пройде в Берліні 22 січня. У ці ж дні, з 20 по 29 січня в німецькій столиці проходитиме знаменита сільськогосподарська виставка "Зелений тиждень". Чи зможе Ткачов відвідати її, представники уряду не відповіли.

Фото: КоммерсантЪ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-