Слідком РФ виправдовує поліцейських, що дали розгромити

Слідком РФ виправдовує поліцейських, що дали розгромити "Комітет проти тортур"

Укрінформ
Слідчий комітет Росії знову відмовив у порушенні кримінальної справи щодо чеченських поліцейських, які не відповідали на дзвінки під час погрому в офісі "Комітету проти тортур" у Грозному.

Про це повідомляє сайт правозахисної організації.

"Поліція виїхала своєчасно, жодних порушень немає", - такого висновку дійшли чеченські слідчі, які проводили перевірку за фактом невчасного виїзду поліцейських до місця розгрому в Грозному офісу Зведеної мобільної групи, яка працювала під егідою Комітету проти тортур, у червні 2015 року", - йдеться у повідомленні.

У комітеті нагадали, що невідомі в масках більш як півтори години безкарно громили в центрі Грозного офіс правозахисників.

Напад на офіс "Комітету проти тортур" у столиці Чечні стався 3 червня 2015 року. Невідомі знищили документи та обладнання правозахисників, розбили їх машину. Поліцейські, незважаючи на повідомлення про погром, прибули на місце події майже через дві години.

У Слідчому комітеті відмову у порушенні кримінальної справи за фактом бездіяльності правоохоронних органів республіки пояснили власним "припущенням", що поліцейські вжили всіх заходів для своєчасного виїзду слідчо-оперативної групи.

Правозахисники оскаржили рішення СК. За їх словами, висновок відомства "не лише не відповідає фактичним обставинам події", а й сама перевірка дій чеченської поліції була проведена "неповністю".

Раніше, 2014 року офіс "Комітету проти тортур" у Грозному був спалений. У цій справі досі нікого не затримали, незважаючи на опублікований відеозапис нападу. Справа про погром 2015 року на даний час призупинена – у Слідчому комітеті теж заявляють про неможливість встановити особи злочинців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-