Сенат США затвердив виключення для Маттіса бути главою Пентагону

Сенат США затвердив виключення для Маттіса бути главою Пентагону

Укрінформ
Американський Сенат переважною більшістю голосів затвердив законодавчий акт, який робить виключення для колишнього генерала Джеймса Маттіса в тому, щоб він став міністром оборони попри існуючу норму не займати військових посад сім років перед номінацією на вищу посаду в Пентагоні.

Голосування відбулося в четвер, після слухань у Комітеті щодо затвердження кандидатури Джеймса Маттіса, передає власний кореспондент Укрінформу.

Відповідно до протоколу засідання, рішення підтримав 81 сенатор, проти висловилися 17. Документ має бути також проголосований в Палаті представників. Його розгляд законодавцями вже запланований на п'ятницю.

В разі позитивного рішення в нижній палаті, для Джеймса Маттіса не буде жодних перепон для того, щоб очолити оборонне відомство Сполучених Штатів.

Як повідомляв Укрінформ, Маттіс лише в 2013 році пішов у відставку з посади командувача Центрального командування США. Таким чином, до моменту його номінації на посаду міністра оборони минуло лише трохи більше трьох років.

Прецедент, коли Сенат США робив таке виключення, вже мав місце в американській історії. Це сталося в 1950 році, коли главою Пентагону був призначений генерал Джордж Маршалл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-