Мін'юст США перевірить, чи дійсно директор ФБР завадив перемозі Клінтон

Мін'юст США перевірить, чи дійсно директор ФБР завадив перемозі Клінтон

Укрінформ
Міністерство юстиції США розпочало перевірку фактів щодо розслідування ФБР та прокуратури у справі "листів Клінтон", а також як ці дії могли вплинути на перемогу кандидата від демократів на президентських виборах.

Про це повідомило в четвер центральне американське видання USA Today.

"Генеральний інспектор Міністерства юстиції у четвер оголосив про загальний перегляд дій ФБР у рамках розслідування щодо електронного листування колишнього держсекретаря Гілларі Клінтон, отримання нового погляду на ряд подій, які кандидат у президенти від демократів вважає такими, що допомогли завадити її перемозі в боротьбі за Білий дім", - зазначає видання.

При цьому уточнюється, що генеральний інспектор Майкл Горовіц пояснив причину такого рішення надходженням запитів від федеральних законодавців і представників громадськості.

Внутрішнє розслідування з'ясує, чи дотримувалися Мін'юст і ФБР "політики і процедур'', коли директор ФБР Джеймс Комі публічно заявив у липні, що не рекомендуватиме порушення кримінальної справи проти Клінтон. Ця рекомендація була швидко прийнята генпрокурором Лореттою Лінч, нагадується в публікації.

Горовіц також розгляне заяву Комі, зроблену 28 жовтня – незадовго до виборів, – про те, що Бюро повернулося до розслідування справи листів Клінтон у зв'язку з новими обставинами. Ця ініціатива була припинена 6 листопада, за дві доби до дня голосувань.

"Клінтон назвала саме цей епізод основною причиною втрати переваги у виборчих перегонах", - нагадує газета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-