У Держдумі РФ усіх зобов'язали звітувати про активність в інтернеті - ЗМІ

У Держдумі РФ усіх зобов'язали звітувати про активність в інтернеті - ЗМІ

Укрінформ
Співробітникам Держдуми оголосили про необхідність надавати відомості про загальнодоступну інформацію, яку вони розміщували в інтернеті.

Про це повідомляє "Коммерсантъ" з посиланням на джерела у Держдумі. 

На внутрішньому сайті російської Держдуми з'явилося попередження про те, що усі її співробітники тепер зобов'язані у рамках декларативної кампанії заповнити відомості про "загальнодоступну інформацію", яку вони розміщували в інтернеті.

За словами чиновників, ці вимоги розмиті і мало виконуються, а самі держслужбовці і так переобтяжені звітністю. Форма була затверджена урядом РФ напередодні Нового року. Вона стала обов'язковою як для державних і муніципальних службовців, так і для тих, хто бажає влаштуватися на роботу.

За даними "Коммерсанта", відомості про діяльність в інтернеті мають бути здані чиновниками до 1 квітня щороку. Кандидати у разі вступу на службу також повинні звітувати, причому про дії відразу за три роки.

Виконати цей закон на практиці складно, заявили у бесіді з виданням самі депутати. Як зазначив один із співрозмовників, згадати про усі свої дії в мережі практично неможливо, а у разі належного виконання необхідно буде внести в табличку усі пости, викладені в соцмережах, а також дані про усі відвідані сайти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-