США розширили санкції проти КНДР

США розширили санкції проти КНДР

Укрінформ
Міністерство фінансів США ввело санкції проти міністерства праці, Держплану і семи чиновників Північної Кореї у зв'язку з порушеннями прав людини і цензуру в країні.

Про це йдеться в заяві директора Відділу з контролю за іноземними активами Джона Сміта, передає Reuters.

Як зазначає агентство, серед внесених до санкційного списоку чиновників - 27-річна сестра лідера країни Кім Чен Ина, яка є заступником голови відділу пропаганди та агітації Корейської трудової партії.

"Північнокорейський режим винен не тільки у масових порушеннях прав людини, але в жорсткій цензурі, мета якої приховати жорстоке й деспотичне звернення", - йдеться в заяві.

У заяві Мінфіну США йдеться, що посилення санкцій пов'язане з виходом другої за рахунком доповіді про порушення прав людини і цензуру в КНДР, згідно з якою вони є найбільш серйозними у світі. Пхеньян продовжує "практикувати вбивства без вироку суду, насильницькі зникнення, незаконні арешти та затримання, примусовий працю і тортури" .

Як зазначається, у таборах для політв'язнів знаходяться від 80 тис. до 120 тис. осіб, в тому числі діти та члени сімей противників режиму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-