У Грозному назвали

У Грозному назвали "самопіаром" скаргу журналіста на погрози чеченського спікера

Укрінформ
Уповноважений з прав людини в Чечні Нурді Нухажієв назвав "спробою самопіару" скаргу головного редактора видання "Кавказький вузол" Григорія Шведова на погрози з боку спікера парламенту республіки Магомеда Даудова.

Про це "Медіазоні" повідомили в прес-службі чеченського омбудсмена.

Нухажієв стверджує, що Даудову не загрожує суд. За його словами, щоб добитися покарання для глави чеченського парламенту, Шведову доведеться довести реальність погроз, зокрема, наявність у Даудова зброї.

4 січня Магомед Даудов опублікував в Інстаграмі пост з погрозами на адресу Шведова та фотографію зі словами "Як розв'язати "Кавказький вузол".

Журналіст визнав цю публікацію перешкоджанням його законній професійній діяльності – видання "Кавказькі вузол" повідомляє про порушення прав людини в регіоні, в тому числі в Чечні. У понеділок Шведов, не дочекавшись пояснень від Даудова, подав на нього заяву в Слідчий комітет. Російські правозахисники виступили на захист журналіста, назвавши подію "неприйнятною для цивілізованої країни".

Магомед Даудов – один із наближених до глави Чечні Рамзана Кадирова. Він неодноразово виступав з погрозами на адресу російських опозиційних політиків, громадських активістів, правозахисників і журналістів. У жовтні минулого року стало відомо, що він побив виконуючого обов'язки голови Верховного суду республіки Тахіра Мурдалова, який відмовлявся писати заяву про відставку. Даудов з 2000 року служить у МВС РФ і носить звання полковника. Даудов, як і Кадиров, нагороджений зіркою Героя Росії.

Напередодні в Ростові-на-Дону п'ятеро невідомих побили кореспондента "Кавказького вузла" Владислава Рязанцева. Журналіст звернувся в поліцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-