МВС і Мін'юст ФРН погодили заходи протидії терзагрозам

МВС і Мін'юст ФРН погодили заходи протидії терзагрозам

Укрінформ
Міністерства внутрішніх справ і юстиції ФРН про посилення заходів по відношенню до осіб, що представляють потенційну загрозу для безпеки.

Про це журналістам у Берліні у вівторок повідомили голови цих відомств Томас де Мезьєр і Хайко Маас, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Ми досягли згоди щодо спрощення умов депортації», - повідомив зокрема де Мезьєр.

Мова, за його словами, йде в першу чергу про осіб, які становлять загрозу безпеці ФРН і терористичну загрозу. З країнами походження таких осіб будуть вестися інтенсивні переговори з тим, щоб вони приймали назад своїх громадян.

Крім того, особам, які дають про себе неправдиві дані чи є підозрілими спецслужбам, буде обмежено право вибору місця проживання. В окремих випадках їм будуть вдягатися електронні браслети.

«Браслети - не панацея, але вони полегшать нашим співробітникам у сфері безпеки роботу», - сказав Маас.

Для того, щоб ці заходи почали діяти, відповідні зміни в законодавство повинні внести ще земельні парламенти – ландтаги.

Міжвідомчі консультації, що тривали кілька днів, відбулося слідами теракту в Берліні 19 грудня, в якому громадянин Тунісу, яким було відмовлено в наданні притулку в ФРН, скоїв наїзд на натовп, загинули 12 осіб і отримали поранення 48.

Спецслужби Німеччини оцінюють 548 відомих їм осіб як потенційних ісламістських терористів, половина з них в даний час перебуває за межами країни. При цьому 62 людини, що знаходяться в Німеччині і становлять потенційну загрозу для безпеки країни, підлягають примусовій негайній депортації. Заважають цьому в більшості випадків бюрократичні зволікання з документами, як було, в тому числі, і у випадку Аніса Амрі, берлінського терориста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-