Сьогодні Обама виступить із прощальним зверненням

Сьогодні Обама виступить із прощальним зверненням

Укрінформ
Президент США Барак Обама у вівторок (в ніч на середу за Київським часом) виступить із останнім зверненням до нації, завершуючи своє восьмирічне перебування при владі в Білому домі.

Глава Сполучених Штатів зачитає звернення в Чикаго, штат Іллінойс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Це стане передачею ним естафети", - зазначила з цього приводу в вівторок директор з питань комунікацій Білого дому Джен Псакі.

Президент виступатиме з промовою о восьмій вечора за місцевим часом (о четвертій ранку 11 січня за Києвом – ред.) у конференц-центрі, розташованому на березі озера. Таким чином, президент відійде від традиції озвучувати прощальні ремарки з Овального офісу (свого робочого кабінету в Білому домі) та зробить це в "домашньому" штаті, де він був сенатором до президентства.

За повідомленнями, підготовка сьогоднішнього фінального звернення планувалась заздалегідь, ще влітку. Очікується, що у своїй промові американський лідер закликатиме наступників продовжувати боротьбу за демократію.

За інформацією представників його оточення, президент усе ще допрацьовує свій спіч, який "буде коротшим та матиме інший стиль", ніж зазвичай звернення про стан справ у державі.

Усі безкоштовні квитки для відвідувачів були розподілені заздалегідь. Між тим, у місцевих мережах уже можна зустріти пропозиції їх продажу за ціною до кількох тисяч доларів. Очікується, що нинішній візит Барака Обами буде останньою його поїздкою до Чикаго на посаді президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-