У Росії подали позов про відміну результатів виборів у Держдуму

У Росії подали позов про відміну результатів виборів у Держдуму

Укрінформ
Російська "Партія народної свободи" (ПАРНАС) звернулася до Верховного суду Росії з позовом до Центральної виборчої комісії про відміну результатів виборів у Держдуму, що відбулися 18 вересня 2016 року.

Про це повідомляється на сайті партії.

"Партія народної свободи" в понеділок звернулася до Верховного суду Росії з адміністративним позовом до Центральної виборчої комісії про відміну результатів виборів в Державну Думу, що минули 18 вересня 2016 року. Підставою в партії назвали те, що Центрвиборчком не перевірив скарги про порушення, а також не розглянув питання про повторний підрахунок голосів у тих регіонах, у яких, як заявили в ПАРНАС, достовірність підсумків виборів ставилася під сумнів.

У числі таких регіонів називається Санкт-Петербург, Саратов, Челябінська область, Дагестан і Башкирія. Ці порушення не дозволили визначити реальну волю виборців на минулих виборах, вважають в партії.

ПАРНАС має намір вимагати від ЦВК документи, пов'язані зі встановленням результатів голосування, а також домагатися допитів членів самої комісії.

За підсумками виборів в Держдуму "Єдина Росія" отримала конституційну більшість – 343 мандати. Позов про відміну результатів голосування раніше також подавала партія "Яблоко", проте Верховний суд РФ відхилив заяву.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-